The Art Server

Rodin Museum in Philadelphia na vier jaar heropend

rm

Na 4 jaar renovatiewerken en een budget van 9 miljoen dollar is het Rodin Museum in Philadelphia, de grootste stad van de Amerikaanse staat Pennsylvania, plechtig heropend.

Het Rodin Museum dat voor het eerst voor het publiek geopend werd in 1929, bevindt zich tussen het Philadelphia Museum of Art en de Barnes Foundation aan de Benjamin Franklin Parkway. Het bezit de grootste collectie sculpturen buiten de Rodin-musea in Parijs en Meudon, en omvat meer dan 140 bronzen, marmeren en plaasteren beelden, alsook tekeningen, etsen, brieven en boeken. Het kalkstenen gebouw zelf en de site werd in opdracht van film- en theatermagnaat Jules Mastbaum ontworpen door twee in Frankrijk geboren inwoners van Philadelphia: architect Paul Cret en landschapsontwerper Jacques Greber.

In het Rodin Museum bevinden zich ook twee sculpturen van Rodins medewerkster, muze en minnares Camille Claudel. Er is ook een kopie te zien van 'Le baiser' (the Kiss), een van zijn bekendste werken, uitgevoerd door Henri Greber, de vader van Jacques, die de creatie 12 jaar na Rodins dood afleverde.

Op de vooravond van de heropening zee Timothy Rub, director en CEO van het Philadelphia Museum of Art, dat het Rodein Museum beheert "We had a beautiful site and building and a great collection that had, frankly, lost some of its luster." Dat daar nu verandering is in gekomen sullen de honderdduizenden bezoekers in de toekomst kunnen beamen.

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
16 juli 2012
om 07:07

Deel via