The Art Server

Albert II maakt cultureel creatieven Commandeur in de Kroonorde

aa

Koning Albert heeft in de aanloop naar de nationale feestdag op 21 juli enkele creatieve Belgen Commandeur in de Kroonorde gemaakt.

Het gaat ondermeer om:

Stijn (°1975) en Steven (°1969) Kolacny, respectievelijk de leider en de pianist van het  Belgische meisjeskoor Scala. Het koor werd opgericht in 1996 en maakte samen met de Kolacny Brothers sindsdien al meer dan tien albums, de meest met covers van bekende groepen. 

Annemie Struyf (°1961), journaliste, televisiepersoonlijkheid en schrijfster van boeken over wereldproblemen. 

Jo Haazen (°1944) Vlaams musicus, hoogleraar en gewezen stadsbeiaardier van Antwerpen en Mechelen. Schreef onder andere verschillende publicaties over klokkenkunst en filosofie alsook een vijfdelig leerboek voor beiaard, realiseerde een aantal cd's en concerteerde in vele landen, waaronder Japan en Rusland.

De Kroonorde is een van de drie nationale Belgische orden, naast de Leopoldsorde en de Orde van Leopold II. De Kroonorde wordt toegekend voor belangrijke artisitieke, letterkundige of wetenschappelijke verdiensten. 

KroonCo KroonCr

Voor- en achterkant van het ereteken Commandeur in de Kroonorde.

Categorie
Cultuur
Datum
17 juli 2012
om 07:07

Deel via