The Art Server

Sound of Colours brengt culturen samen via muziek

592163_195189450592545_618598405_n

In het Muzikantenhuis in Gent werd enkele dagen geleden Sound of Colours gepresenteerd, "een audiovisiueel project dat via muziek mensen uit verschillende culturen en achtergronden samenbrengen."

Joren Cautaers, Simon De Cuyper en Stef Lenaerts, studenten aan het Gentse conservatorium liggen aan de basis van het project; ze coördineerden het geheel en namen ook het muzikale aspect voor hun rekening. Pianist-dirigent De Cuyper schreef samen met Luikenaar Michaël Jeuniaux de songtekst van het lied Dreamworld voor de eerste muziekvideo van Sound of Colours. Reinhard Deman, afgestudeerd aan de Pop- en Rockacademie in Hasselt, was verantwoordelijk voor de visuele uitwerking van het ganse project.

De kortfilm, waarin Gentse autochtonen en allochtonen musiceren, werd opgenomen op diverse plekken in Gent. De stad realiseerde via haar Jeugddienst 'Alles Kan! het project mee. Alle afzonderlijke uitvoeringen werden op locatie opgenomen (zowel beeld als geluid) en samengebracht in één audiovisueel geheel.

Het project kon rekenen op de medewerking van een waaier aan Gentse muzikanten afkomstig uit 5 werelddelen, met zeer uiteenlopende leeftijden.
Simon De Cuyper (piano, gitaar, zang) / Joren Cautaers (vibrafoon) / Stef Lenaerts (drum)Arda Avsar - Turkije (shaker) / Mustafa Avsar – Turkije (balama, zang) / Anna Pardo Canedo – Bolivië (zang, dirigente Karibu) / Megan Quill – Ohio, Verenigde Staten (zang) / Bouhari Samari – Togo(bas) / Gents wereldkoor Karibu (zang) / Mahabub Khan – Indië (tabla’s, zang) / Artan Bulesjkai – Kosovo (gitaar) / Charlotte De Cuyper (zang) / Eden De Cuyper (zang) / Michaël Jeuniaux (zang) / Marti Mulet – Spanje (gitaar) / Amélia Tionanda – Indonesië (viool) / Jeanneke Van Roeyen (viool) / Pieter De Rydt (altviool) / Shuya Tanaka – Japan (cello).

Bekijk de muziekvideo via www.facebook.com/SoundOfColours

Categorie
Muziek
Datum
19 juli 2012
om 07:07

Deel via