The Art Server

Vrouwen voor het voetlicht in Catharijneconvent

cc

Met de expositie Vrouwen voor het voetlicht. Zusters, martelaressen, poetsengelen & dominees, verlengd tot en met 7 oktober, besteedt het Museum Catharijneconvent in Utrecht uitgebreid aandacht voor de rol van vrouwen in de christelijke geschiedenis van de kerk.

Bezoekers krijgen in het pittoreske 15de-eeuws klooster een overzicht te zien van de rol die vrouwen hebben gespeeld in diverse hoedanigheden, zowel als zusters, nonnen, diaconessen, pastoorsmeiden, pastoraal werksters, enz…

De inzet van de vele vrouwen die als bron van inspiratie hebben gediend voor tal van al dan niet gelovigen wordt geïllustreerd door zowel middeleeuwse schilderijen als actuele foto's, waarbij de belevenissen van historische en hedendaagse vrouwen centraal staan.

De tentoonstelling wordt begeleid door een audiotour die verhalen en muziek combineert.

Info: Catharijneconvent

Categorie
Cultuur
Datum
20 juli 2012
om 16:25

Deel via