The Art Server

Tate Modern opent The Tanks met Koreaanse kunstenaar

kim

The Tanks, de nieuwe expositieruimtes van het Londense museum Tate Modern bestemd voor 'timebased arts', zoals performancekunst, dans, film en installaties, zijn geopend. Voor de eerste tentoonstelling, die loopt tot en met 28 oktober, werd een beroep gedaan op de Koreaanse kunstenaar Sung Hwan Kim. Zijn werk bestaat uit "een combinatie van installaties, video, performance, muziek, licht en tekening".

Sung Hwan Kim, eigenlijk Kim Sung-hwan, werd geboren in 1975 in Seoel, de hoofdstad van Zuid-Korea. Hij studeerde eerst architectuur aan de Nationale Universiteit van zijn geboortestad, nadien Mathematics and Art aan het Williams College in Williamstown (MA) en behaalde ook een diploma als Master of Science in Visual Studies aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Kim woont en werkt momenteel in New York, maar verbleef vier jaar in Nederland, waarvan twee jaar als artist-in-residence bij de Rijksacademie in Amsterdam. In 2007 kwam hij als tweede uit de bus voor de prestigieuze Prix de Rome en won hij de eerste prijs van de Hermès Korea Missulsang, een onderscheiding voor hedendaagse Koreaanse kunst.

The Tanks bevinden zich in voormalige olievoorraadtanks achter het museumgebouw. Het zijn gigantische cirkelvormige ruimtes van zo'n dertig meter breed en ongeveer zeven meter hoog.

Het festival dat de opening van The Tanks inluidt is een component van de Cultural Olympiad, het cultureel programma dat wordt aangeboden tijdens de Olympische Spelen.

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
21 juli 2012
om 13:54

Deel via