The Art Server

BMW M3 GT2 van Jeff Koons blikvanger tussen Art Cars in Londen

images-2

Nog tot en met 4 augustus heeft, voor de eerste maal op Brits grondgebied, op het terrein van Potters Field in Shoreditch, een wijk in het Oost-Londense Hackney, een unieke tentoonstelling plaats met een selectie van de BMW Car Collection onder de veelzeggende titel Art Drive!

Topattractie is zonder twijfel de M3 GT2, een BMW-model dat door Jef Koons op zijn eigen, creatieve manier werd onder handen genomen. Verder zijn ook nog 15 andere BMW's te zien die werden getransformeerd door Alexander Calder, Frank Stella, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Ernst Fuchs, Robert Rauschenberg, M.J. Nelson, Ken Done, Matazo Kayama, César Manrique, A.R. Penck, Esther Mahlangu, Sandro Chia, Jenny Holzer en David Hockney.

Het initiatief voor de BMW-collectie werd in 1975 genomen door de Franse autopiloot en veilingmeester Hervé Poulain die aan Alexander Calder vroeg een BMW 3.0 CSL tot rijdend kunstwerk te verheffen.

Het culturele programma van BMW is al meer dan 40 jaar één van de belangrijkste pijlers van haar corporate communicatie. Die betrokkenheid focust zich echter niet alleen op hedendaagse en moderne kunst, maar ook op klassieke muziek, jazz, architectuur en design. BMW Group sponsort dan ook meer dan 100 culturele evenementen wereldwijd.

Art Drive! is onderdeel van het Londen 2012 Festival.

Info: ICA

bmw-m3-gt2-jeff-koons-1-18-art-car-model-1-620x413-560x373  
BMW M3 GT2 designed by Jeff Koons.

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
23 juli 2012
om 14:35

Deel via