The Art Server

Henry Moore's gestolen zonnewijzer terecht dank zij Crimewatch

Sundial_list.jpg

The Sundial 1965, de bronzen zonnewijzer van Henry Moore die vorige week ontvreemd werd uit de tuin van de Henry Moore Foundation in Much Hadham, een plaats in het Engelse graafschap Hertfordshire, is terecht. Dat meldt de BBC.

Het kunstwerk van zo'n 55 centimeter hoog dat op een eveneens bronzen plint rust, heeft een waarde van om en bij de 500.000 pond. Zoals we vorige week al vermeldden achtte de politie de kans groot dat het de dieven niet om de artistieke waarde te doen was, maar dat ze eerder mikten op de schrootwaarde.

Zonnewijzer én plint konden worden gelokaliseerd na een tip via het BBC-programma Crimewatch. De vermoedelijke daders zouden zijn opgepakt.

Het was ten andere niet de eerste maal dat op hetzelfde landgoed een van Moore's kunstwerken verdween. In 2005 werd de 2.000 kilogram wegende sculptuur 'Reclining Figure' (1969-70) gestolen. Toen moesten de dieven gebruik maken van een kraan en een vrachtwagen. Het ging toen over een buit van zo'n 3 miljoen pond; er ligt nog altijd een beloning klaar van 100.000 pond voor een tip die kan leiden naar het geroofde beeldhouwwerk.

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
23 juli 2012
om 07:07

Deel via