The Art Server

Lady Gaga lanceert FAME, het eerste zwart parfum

Schermafbeelding 2012-07-23 om 00.00.17

De Amerikaanse zangeres, songwriter en pianiste Stefani Joanne Angelina Germanotta, beter bekend als Lady Gaga, brengt een parfum op de markt: FAME, een zwart parfum, dat ze creëerde in samenwerking met parfumier Richard Herpin, de 'Neus' van Haus Labortories in Parijs. Het geurrijke goedje is verpakt in een opzienbarend organisch flacon, ook zwart en met een vergulde klauw als dop. Volgens sommige bronnen was de opdracht in eerste instantie een parfum te creëren op basis van sperma, zweet en bloed. Maar marketinggewijs werd dat idee toch maar afgevoerd.

De hoofdingrediënten van dit niet-alledaags reukwater zijn: belladonna, Arabische jasmijn en tijgerorchidee én een speciaal soort vanille waaraan honing, nectar en abrikoos werden toegevoegd.

De fascinerende zwarte kleur van het parfum werd verkregen door het toepassen van een fotochemische techniek, Black To Clear,  waarmee op haast magische wijze het parfum 'gezwart' wordt, maar eens op de huid aangebracht geen kleur meer afgeeft.

Gaga, die haar naam ontleende aan het Queen-nummer Radio Ga Ga, werd geboren in New York in 1986. Ze verwierf bekendheid door het in 2008 uitgebrachte en Grammy-genomineerde Just Dance en Grammy-winnende Poker Face, dat op haar debuutalbum The Fame stond.

Richard Herpin, een vooraanstaand parfumier die kan bogen op 25 jaar ervaring, werkte ondermeer al samen met ondermeer Marc Jacobs, Ralph Lauren, Halle Berry en Tom Ford.

Info: Fame

lady-gaga-fame_2278651a  
Campagnebeeld van Lady Gaga's Fame: Naakt, gemaskerd 
en overdekt met dwergachtige wezentjes, naar analogie met
het hoofdpersonage uit het satirisch boek Gullivers' Travels 
van Johnathan Swift.

Categorie
Mode
Datum
23 juli 2012
om 12:00

Deel via