The Art Server

Tom Heene's debuutfilm Welcome Home naar Venetië

images-4

Welcome Home, het speelfilmdebuut van Tom Heene is geselecteerd voor de Settimana Internazionale della Critica van het Internationaal Filmfestival van Venetië dat loopt van 29 augustus tot en met 8 september. Het nieuws werd op een vandaag in Rome gehouden persconferentie bekend gemaakt door Francesco Di Pace, artistiek leider van het programma, en zijn voltallige selectiecomité.

Welcome Home registreert drie intense ogenblikken in het leven van Lila. Zij vormt de rode draad tussen de drie mannen die ze op kantelmomenten in haar bestaan tegenkomt. 

In de hoofdrollen zien we Manah Depauw, Kurt Vandendriessche, Felipe Mafasoli en Nader Farman. Frédéric Noirhomme tekende voor de fotografie, terwijl David Verdurme instond voor de montage en Peter Lenaerts (Aisik'l) voor de muziek.

Tom Heene (°1969, Gent) beschrijft zichzelf als een 'audiovisueel createur'. Hij deed aan productieleiding van films (o.a. Pulsar, Nuit noire en The Five Obstructions) en houdt zich daarnaast ook bezig met interactieve geluids- en beeldinstallaties.

Categorie
Film
Datum
24 juli 2012
om 11:21

Deel via