The Art Server

Restauratie Colosseum begint volgende week

Unknown

Dinsdag 31 juli wordt in Rome gestart met de restauratie van het Colosseum. Gianni Alemanno, burgemeester van de Italiaanse hoofdstad heeft dat bekendgemaakt.

Een gedeelte van de te maken kosten wordt betaald door Diego Della Valle, eigenaar van schoenenmerk Tod's. Hij schonk 25 miljoen euro om de werkzaamheden te helpen bekostigen. In ruil voor zijn gulle bijdrage krijgt hij het recht het antieke bouwwerk in te schakelen in zijn reclamecampagnes.

Het Colosseum, ook bekend als het Flavisch Amfitheater (Amphitheatrum Flavium) werd gebouwd onder de heerschappij van Vespasianus in 72 en gefinancierd uit de krijgsbuit van de plundering van Jeruzalem in 70. Na de voltooiing in 80 werd het megabouwwerk ingewijd door keizer Titus in wiens opdracht groots opgezette spelen werden georganiseerd. De dichter C. Valerius Martialis wijdde er een bundeltje van 33 epigrammen aan. Te onzent werd het werkje in 2003 gepubliceerd onder de titel 'Spektakel in het colosseum' en vertaald door Vincent Hunink.

In 2007 werd het Colosseum tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen gekozen.

Categorie
Erfgoed
Datum
28 juli 2012
om 07:07

Deel via