The Art Server

Einde van de strijd om Getty Images in zicht

images

Tot 6 augustus kan er geboden worden op Getty Images, het grootste fotopersbureau ter wereld.

Ondermeer Carlyle Group, CVC Capital en TPG Capital zouden naar verluidt geïnteresseerd zijn in een overname van het beroemde mediabedrijf.

Getty Images werd opgericht in 1995 door Mark Getty en Jonathan Klein. Het was naar eigen zeggen het eerste bedrijf dat online licenties voor beelden verleende en toonaangevend is binnen de sector en dit dankzij baanbrekende licentiemodellen, tools voor het beheer van digitale media en een uitgebreid aanbod aan creatieve en redactionele beelden, microstock, footage en muziek.

In de loop der jaren is Getty Images dank zij de vernieuwingen in de markt van digitaal beeldmateriaal verworden tot een mix van overgenomen - meestal concurrerende - bedrijven waar reclame- en mediabureaus wereldwijd gebruik van maken of alleszins maakten. De laatste tijd zorgden de relatief snelle groei in een steeds veranderende markt en nogal wat rechtszaken ervoor dat het management de weg wat kwijtraakte.

Categorie
Fotografie
Datum
31 juli 2012
om 07:07

Deel via