The Art Server

Deelname James Dyson Award 2012 afgesloten

Unknown

Op 30 augustus worden de finalisten bekendgemaakt van de James Dyson Award, een wedstrijd waarvoor ingenieurs en studenten design uit 18 landen werden uitgenodigd om hun "baanbrekende ideeën" in te dienen. De winnaar ontvangt een geldprijs van 10.000 Britse pond. Hij krijgt ook de kans om zijn of haar ontwerp te ontwikkelen. Een zelfde bedrag gaat naar het departement van de universiteit van de desbetreffende student. De jury bestaat uit Axel Enthoven, Pieter Lesage en Alexander Crolla zal uit de inzendingen een Belgische winnaar selecteren. Enthoven is docent aan de Academie voor Industrieel Design van Eindhoven, Nederland. Hij was tevens in 2007 laureaat van de Henry van de Velde Award voor zijn gehele oeuvre. Het duo Pieter Lesage en Alexander Crolla won een jaar voordien de James Dyson Award met hun Intera Fiets. 


Vorig jaar sleepte Edward Linacre (Swinburne University of Technology in het Australische Melbourne) de James Dyson Award in de wacht met zijn Airdrop, een toestel dat problemen oplost die ontstaan door droogte. 

De winnaar van de James Dyson Award 2012 wordt op 8 november eerstkomend bekendgemaakt.

Categorie
Design
Datum
04 augustus 2012
om 11:38

Deel via