The Art Server

Chris Rijksen winnaar Pride Photo Award

Unknown-1

De Nederlandse fotograaf Chris Rijksen is de laureaat van de Pride Photo Award 2012 met de foto 'Gender as a Performance'.

De jury bestond uit de voorzitter Christian Caujolle (Frankrijk), bijgestaan door Paul Mpagi Sepuya (USA), Pawel Leszkowicz (Polen), Renata Ferri (Italië) en Patricia Levasseur de la Motte (Frankrijk). Er dede, dit jaar 209 fotografen uit 40 landen mee, goed voor 1.678 inzendingen waaruit moest worden gekozen.

Pride Photo Award is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA (Internationaal Homo Lesbisch Informatiecentrum en Archief) en Stichting Homomonument, met steun en advies van Foam en World Press Photo.

Chris Rijksen, student aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, won met Gender as a Performance ook nog eens de tweede prijs in de themacategorie van 2012, Kameleons/Dubbelleven.

De Pride Photo Award 2012 wordt uitgereikt op vrijdag 28 september in de Oude Kerk in Amsterdam. Aansluitend is ook de opening van de expositie. Deze is tot en met 28 oktober te zien.

Gender+as+a+Performance+©+Chris+Rijksen-1
'Gender as a Performance'. Chris Rijken
stelt gender voor als een performance en
niet gerelateerd aan biologische aspecten

Categorie
Fotografie
Datum
06 augustus 2012
om 07:07

Deel via