The Art Server

Porsche Paviljoen in Wolfsburg wint architectuurprijs

artikelen_fotos_18031_215

Het paviljoen van Porsche AG heeft de Automotive Brand Award 2012 in de wacht gesleept in de categorie 'Best of Best -Architecture', een onderscheiding van de German Design Council. Het bekroonde bijgebouw bevindt zich in Autostadt, een toeristische attractie naast de fabriek van Volkswagen in Wolfburg, een plaats in de Duitse deelstaat Nedersaksen.

De internationale jury, die moest kiezen uit ruim 350 inzendingen, wees de prijs aan Porsche toe vanwege het innovatieve design dat ervoor zorgt dat  de dependance uitgroeide tot een ware hit in het themapark van de Volkswagen Groep.

Het ontwerp van het Porsche Paviljoen is het resultaat van de samenwerking met ondermeer Henn Architekten (architectuur), HG Merz Architekten, Jangled Nerves (inrichting) en WES & Partner Architekten (landschapsarchitectuur). Speciaal is dat het paviljoen voorzien is van een zogenoemde ‘actieve oppervlaktestructuur’, wat inhoudt dat onder meer het roestvrijstalen dak zelfdragend is.

De ontwerpers van de tentoonstellingsruimte lieten zich inspireren door het silhouet van een Porsche 911. Naast de 25 modellen-modellen die de bezoeker te zien krijgt wordt hij ook meegenomen op een reis door de ontwikkeling van het merk Porsche. Themafilms, audiofragmenten en media-installaties zorgen voor extra inzicht in ondermeer de filosofie van het beroemde sportautomerk.

De German Design Council reikt de prijs uit op 27 september tijdens het Autosalon van Parijs.

Categorie
Design
Datum
11 augustus 2012
om 11:11

Deel via