The Art Server

Rita Kersting curator Israel Museum

ss

De in Duitsland geboren Rita Kersting is benoemd tot curator hedendaagse kunst in het Israel Museum in Jeruzalem. Vanaf oktober neem ze haar nieuwe functie op.

Rita Kersting werd geboren in 1969 in Goch, een stad in het Duitse district Kleef. Ze studeerde kunstgeschiedenis in Keulen. Momenteel is Kersting als freelance curator nog druk doende in Nederland waar ze meewerkt aan diverse projecten en solotentoonstellingen organiseert voor kunstenaars.

Eerder was ze verbonden aan het Museum Ludwig, het museum voor moderne kunst van de stad Keulen gelegen vlak achter de Dom, en directeur van het Kunstverein für die Rheinlande und Westfalen, in Düsseldorf, de Duitse stad waar ze ook een collectie beeldende kunst samenstelde voor het Museum Kunstpalast. Ze cureerde diverse tentoonstellingen in haar geboortestreek, waaronder vorig jaar Art Berlin Contemporary dat als titel 'about painting' meekreeg en waaraan ruim 130 kunstenaars deelnamen.

Kersting is auteur en mede-auteur van een aantal publicaties en boeken, waaronder Hherweg 271 (Richter Verlag - 2006), Into the Light: Johannes Wohnseifer (Steider/ARC - 2003) en Sam Durant (Hatje Cantz Verlag - 2003).

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
14 augustus 2012
om 11:00

Deel via