The Art Server

Vlaamse film 'Noordzee, Texas' in Thaise bioscopen.

1006844_nl_noordzee_texas_1310563070045

Het speelfilmdebuut 'Noordzee, Texas', van Bavo Defurne, staat vanaf deze week geprogrammeerd in Thaise bioscopen. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Het is vrij uitzonderlijk dat een Vlaamse film erin slaagt om in Thailand uitgebracht te worden, aldus het VAF. 

'Noordzee, Texas' werd eerder al succesvol uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In Groot-Brittannië kreeg de film lovende kritieken van o.a. de Guardian en The Times. In Thailand wordt 'Noordzee, Texas' uitgebracht door verdeler Mongkol Major dat ook 'The Hunger Games', 'TheTwilight Saga' en 'Haywire' verdeelt.

Noordzee, Texas, een adaptatie van het boek 'Nooit gaat dit over' van André Sollie, gaat over Pim die eind jaren '60 opgroeit in een kustdorpje. Als puber droomt hij van zijn stoere buurjongen, zijn motorheld.

Eerder won de film onder meer de Zilveren Zenith op het Wereldfilmfestival van Montréal, de Alice in the City Prijs op het Internationaal Filmfestival van Rome en onlangs de HBO-prijs voor Beste Regiedebuut in Miami.

In de rolverdeling zien we o.a. Mathias Vergels, Nina Marie Kortekaas, Daniel Sikora, Eva van der Gucht, Katelijne Damen, Thomas Coumans, Luk Wyns en Jelle Florizoone

'Noordzee, Texas' is een productie van Yves Verbraeken voor Indeed films en kwam tot stand met steun van o.a. het VAF/Filmfonds. Bij ons is de film nu reeds op DVD en via VOD verkrijgbaar.

Trailer van 'Noordzee, Texas'

Categorie
Film
Datum
17 augustus 2012
om 11:25

Deel via