The Art Server

Carlyle Group verwerft Getty Images

images-3

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Carlyle Group heeft het fotopersagentschap Getty Images overgenomen voor 2,7 miljard euro. Carlyle verwerft hiermee een meerderheidsbelang in het bedrijf, waar ook de oprichters Mark Getty en Jonathan Klein nog deel van uitmaken.

Getty Images werd opgericht in 1995. Het was naar eigen zeggen het eerste bedrijf dat online licenties voor beelden verleende en toonaangevend is binnen de sector en dit dankzij baanbrekende licentiemodellen, tools voor het beheer van digitale media en een uitgebreid aanbod aan creatieve en redactionele beelden, microstock, footage en muziek.

In de loop der jaren is Getty Images dank zij de vernieuwingen in de markt van digitaal beeldmateriaal verworden tot een mix van overgenomen - meestal concurrerende - bedrijven waar reclame- en mediabureaus wereldwijd gebruik van maken of alleszins maakten. De laatste tijd zorgden de relatief snelle groei in een steeds veranderende markt en nogal wat rechtszaken ervoor dat het management de weg wat kwijtraakte.

The Carlyle Group is een van 's werelds grootste internationale, particuliere private equity-inversteringsmaatschappijen. Het bedrijf telt meer dan 500 werknemers in twaalf landen. De naam van de groep, die in 1987 werd gesticht, is afgeleid van het Carlyle Hotel, de favoriete stek van de oprichters. Sinds ondermeer Frank Carlucci, voormalige defensieminister onder Reagan, toetrad tot het bestuur van Carlyle is de verwevenheid met de Amerikaanse politiek steeds duidelijker geworden, dat bewijst ook hun aanwezigheid in de zogenaamde 'Iron Triangle' waarin de overheid, defensiebedrijven en investeerders samenkomen. John Major, voormalig Britse Prime Minister was van 2002 tot 2005 voorzitter van Carlyle Europe.

Categorie
Media
Datum
18 augustus 2012
om 10:13

Deel via