The Art Server

OdeGand maakt van tiende editie fameuze cultuuropener

Unknown

Op 15 september viert OdeGand zijn tiende verjaardag. Het muziekfeest op en langs de Gentse binnenwateren presenteert ondermeer ruim zestig concerten, meer dan twintig verschillende nationaliteiten, en dat alles in tien verschillende cultuurtempels, op diverse pleinen en aan de Graslei/Korenlei.

Enkele hoogtepunten op het programma zijn onder anderen de Russische sopraan Julia Lezhneva, 22 jaar en nu al een levende legende dankzij haar adembenemende stem. Daarnaast slaagden de organisatoren erin het beste kinderkoor ter wereld te boeken: de engelachtige jongensstemmen van The Choir of King’s College, Cambridge. Het Corsicaanse Barbara Furtuna overdondert dan weer met mediterraanse gezangen uit de 14e en 17e eeuw; vier mannenstemmen vervlochten in polyfonie. En ook de ‘American drumline’ staat paraat! Stoer marcherend in een gedisciplineerde choreografie bewijzen de Cold Steel Drummers (North Carolina) dat ze “unbreakable, unbeatable, unstoppable and untouchable” zijn. 

Verder staat ook nog de Gentse stadcomponist An Pierlé op de agenda, is er een groot slotspektakel op de Leie gepland en wordt het geheel afgesloten met een vuurwerk en een verrassingsact. 

Info: OdeGand

Categorie
Cultuur
Datum
18 augustus 2012
om 07:07

Deel via