The Art Server

Nederlandse documentaire op L.A. Short Film Festival

LASHORTSFEST_Highres_Logo_jpg

De Nederlandse documentaire Navarro’s Promise is geselecteerd door het Los Angeles International Short Film Festival. De korte film werd gemaakt door de Nederlandse regisseurs Joris Debeij en Yfke van Berckelaer.

Navarro’s Promise is een intiem portret van de bejaarde Luis Navarro, wiens 23-jarige dochter Veronica en 3-jarige kleindochter Cynthia in 1993 vermoord werden aangetroffen in hun huis in Los Angeles. Hoewel de politie van Los Angeles (LAPD) de zaak nooit heeft weten op te lossen, maakte Luis in die tijd twee beloftes waar hij zich in de afgelopen 19 jaar aan heeft gehouden: hij zal niet rusten voordat de moordenaars zouden zijn gevonden en hij zal ervoor zorgen dat Veronica en Cynthia altijd bloemen op hun graf zouden hebben.

Het feit dat Navarro’s Promise, dat al de prijs voor beste documentaire op het Sunscreen Festival in Florida in de wacht sleepte, door LA Shorts Fest werd gekozen is een schot in de roos. Het betekent immers dat de prijswinnaars in diverse categorieën automatisch kunnen worden genomineerd voor een Oscar.

De 16de editie van het Los Angeles International Short Film Festival (LA Shorts Fest), dat plaatsvindt van 6 tot en met 13 september is geaccrediteerd door de Academy of Motion Pictures Arts & Sciences. In de laatste jaren werden een veertiental Academy Awards uitgereikt.

Joris Debeij is een Nederlandse filmmaker en multimedia-journalist, die in Los Angeles bekendheid geniet door een serie videoportretten over de stad met als titel I Am Los Angeles.

Yfke van Berckelaer maakte in 2006 de muzikale horrorkomedie Zombie Love en won er meer dan twintig prijzen mee op internationale filmfestivals. Haar korte musical Madly in Love werd geselecteerd voor het Dragon Con Independent Film Festival in Atlanta.

Categorie
Film
Datum
19 augustus 2012
om 07:07

Deel via