The Art Server

Flower Power-legende Scott McKenzie overleden

Unknown-1

De Amerikaanse zanger Scott McKenzie is op 73-jarige leeftijd overleden in Los Angeles. Hij verwierf wereldwijde bekendheid met zijn in 1967 gelanceerde 'If you're going to 'San Francisco (be sure to wear a flower in your hair)', een van de hippie-songs uit de Flower Power tijd.

McKenzie werd geboren als Philip Blondheim in 1939 in Jacksonville, een stad in de staat Florida. Hij groeide op in Virginia en raakte bevriend met John Philips, een vriend van zijn moeder. In de jaren '50 vormde hij met Philips een doo wop-band, een soortement a-capellagroep die optrad met ondermeer The Journeymen. Toen Philips The Mamas and the Papas vormde en McKenzie liever solo wou optreden scheidden hun wegen, tot hij vanuit New York City naar Californië verhuisde en Philips voor McKenzie San Francisco schreef én producete. Het hippielied werd over de hele wereld een succes; in Amerika werd het een top vijf-hit en ondermeer in Nederland en België stond het nummer 1.

McKenzie bracht twee albums uit, stopte eind de jaren '60 met opnemen en trok zich een tijdje terug in de Mojave-woestijn en ging later in Virginia Beach, aan de oostkust, wonen. In 1986 verscheen hij weer op de bühne met een nieuwe versie van The Mamas and the Papas. Twee jaar later schreef hij samen met Philips Kokomo, een hit van de Beach Boys. Hij ging toen met pensioen en in Los Angeles wonen.

scott-mckenzie-san-francisco-be-sure-to-wear-some-flowers-in-your-hair-1967-3

Categorie
Muziek
Datum
20 augustus 2012
om 07:07

Deel via