The Art Server

Fashion designer Christophe Coppens als kunstenaar in museum

cc

Nu de Brusselse mode-ontwerper Christophe Coppens besloten heeft om zich vanaf mei volgende jaar fulltime als beeldend kunstenaar te profileren, toont Museum Boijmans Van Beuningen een tijdje daarvoor - vanaf 9 maart - al een voorsmaakje. Het gaat om Everything is local, landscape 1, een artistieke creatie die hij maakte in opdracht van Han Nefkens H+F Fashion on the Edge. Te bezoeken tot en met 2 juni 2013.

Christophe Coppens werd geboren in 1969 in Sint-Niklaas. Hij studeerde aan het HRITCS en het conservatorium van Brussel en opende in 1990 zijn atelier met hoeden in de Belgische hoofdstad, een paar jaar later zijn eerste hoedenwinkel in Brugge en in 2000 zijn boetiek in Brussel. In 2005 debuteerde hij in Parijs met een eerste haute-couturecollectie, die nadien de wereld rondreisde. Een jaar later opende hij zijn eerste winkel in Tokio. De beroemde hoedenmaker, die het tot hofleverancier schopte, moest afgelopen maand mei de boeken neerleggen als gevolg van de financiële crisis.

In juli vond er een veiling plaats om zijn schulden te delgen. De online-verkoop georganiseerd door veilinghuis Appelboom, betrof zowel hoeden als sjaals, handschoenen en portemonnees, waarvan vooral de extravagante items heel wat gegadigden, ondermeer Japanners, aantrok.

Coppens trok nadien een paar maanden naar Los Angeles om er naar verluidt te werken aan een nieuw project. Wie nu al een van de ontwerpen van kunstenaar Coppens wil, kan terecht bij Delacre Biscuits, waarvoor hij een aantal exclusieve metalen koekjestrommels ontwierp.

Categorie
Mode
Datum
21 december 2012
om 15:31

Deel via