The Art Server

Heropening Noordbrabants Museum compleet met nieuw logo

Schermafbeelding 2013-04-21 om 00.37.37

Als op 24 mei aanstaande 'het Noordbrabants Museum' feestelijk zal worden geopend, zorgt niet alleen de renovatie voor een frisse en aantrekkelijke aanblik. Ook de nieuwe merkidentiteit van het museum in 's-Hertogenbosch zal dan zeker in het oog springen.

Voor die visuele metamorfose werd samengewerkt met het Amsterdamse ontwerpbureau Thonik, dat ondermeer verantwoordelijk waren voor de campagnes van ondermeer de Gemeente Amsterdam, museum Boijmans van Beuningen en Triodos Bank. Ook de huisstijl van ondermeer NRC en VPRO werd door hen ontworpen. Er is ook gezorgd voor een veelzijdige en kleurrijke presentatie van de programmering van zowel tentoonstellingen als andere activiteiten.

Het museum, gehuisvest in het voormalig Militair Gouvernement, een monumentaal 18de-eeuws stadspaleis, gelegen in de historische Binnenstad, werd op 15 mei 2011 wegens verbouwing gesloten. Het pand is gerenoveerd, gerestaureerd en voorzien van nieuwe voorzieningen op het gebied van communicatie, beveiliging en klimaatbeheersing. Ook de monumentale tuin is gerenoveerd, evenals de aangrenzende binnenpleinen. Daarnaast heeft grootschalige nieuwbouw plaatsgevonden.

De voormalige koningin Beatrix, die nu als prinses door het leven gaat nadat gisteren haar zoon Willem Alexander als koning werd ingehuldigd, zal officieel het Museumkwartier, waar ook het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch deel van uitmaakt, officieel openen.

Categorie
Beeldende Kunst
Datum
01 mei 2013
om 13:37

Deel via