The Art Server

Katrien Laporte directeur Design Museum Gent

Unknown-1

Lieven Daenens wordt als directeur van het Gentse Design Museum opgevolgd door Katrien Laporte.

Het palmares van Laporte toont een waslijst functies die haar culturele bagage in de verf zetten. Haar carrière begon bij de Dienst Culturele zaken van de stad Gent, waar ze meewerkte aan het project Architectuur als Buur, het Time Festival oprichtte en de zakelijke leiding had over het theaterproductiehuis Victoria.

Later was ze programmadirecteur van Brugge 2002 - Culturele hoofdstad van Europa, manager van de Vlaamse Opera in Gent, hoofd externe relaties van NTGent en tot vorig jaar adviseur van de Gentse schepen van Cultuur.

Ook internationaal is ze geen onbekende. Zo vertegenwoordigde ze ondermeer de Stad Gent in het Unesco Creative Cities netwerk en is ze geen onbekende bij tal van fora, congressen en festivals.

Categorie
Design
Datum
29 juni 2013
om 10:14

Deel via