The Art Server

Klimaattop artistiek en academisch in UGent

Unknown-1

Van 23 november tot en met 3 december aanstaande organiseert UGent 'Tipping Point. Weerwerk bij Universiteit Gent’. Met open lessen, acties en een kunstenparcours zet de UGent elf dagen lang de Klimaattop in de kijker. ‘Tipping Point' is een eigengereide aansporing om globaal én lokaal de lat van de klimaatinspanningen hoog te leggen.

Van 30 november tot 11 december worden in Parijs opnieuw internationale klimaatonderhandelingen gehouden. Met bovenstaand project wil de universiteit haar steentje bijdragen. 

Op gevels, in foyers, op pleintjes, … van (voornamelijk) UGent-gebouwen plaatsen kunstenaars en creatievelingen installaties en dagen de voorbijganger uit om te reflecteren over een duurzamere toekomst, om ons wakker te schudden, om het vertrouwde in een nieuwe context te plaatsen. Er zal ondermeer werk te zien zijn van Luc Deleu, Benjamin Verdonck, Ben De Ceuninck, Mia Reynaert, Thijs Polfliet en Wim Dewitte.

Naast professionele kunstenaars mogen ook studenten en UGent-personeelsleden aan de slag gaan. Zo heeft de denktank Transitie UGent langs het parcours vlaggetjes gehangen, geknipt uit krantenartikels die gaan over de duurzaamheidsproblematiek.

Enkele peters en meters, waaronder rector Anne De Paepe, Herman Van Rompaey, Geert Bourgeois, Frank Beke, Vera Dua en prorector Paul Van Cauwenberge zullen extra promotie maken voor het werk dat hen het meest aanspreekt.


De aftrap van Tipping Point wordt gegeven in het Pand op 23 november met lezingen van Johan Albrecht, Dries Lesage, Dirk Verschuren en Thomas Block en onder begeleiding van het Gents Universitair Harmonieorkest wordt het parcours ingelopen. In het Ufo is er een afsluitende receptie met een flash mob van het Gents Wereldkoor Karibu.

Categorie
Cultuur
Datum
20 november 2015
om 11:45

Deel via