The Art Server

Red Dot Award voor McLaren 570S Coupe

Unknown

Een 41-koppige jury heeft afgelopen maand de  McLaren 570S Coupé, het eerste model van de vorig jaar geïntroduceerde Sports Series, de hoogst mogelijke waardering toegekend bij de Red Dot Award: Product Design 2016.

Aan de "Red Dot Award: Product Design 2016" deden 5.200 producten mee. De jury, bestaande uit onafhankelijke ontwerpers, designprofessoren en in design gespecialiseerde journalisten gaven de McLaren 570S Coupé unaniem de titel Red Dot: Best of the Best.

Het ontwerp van de McLaren 570S Coupé onderscheidt zich van de concurrentie door strakke carrosserielijnen. Het uiteindelijke design staat heel dicht bij de allereerste ontwerpschetsen die hoofdontwerper Rob Melville met het ontwerpteam van McLaren Automotive maakte. Eenvoudige, vloeiende lijnen zorgen voor een overzichtelijk design en laten zien waar het uiteindelijk om draait: aerodynamica, dus optimale geleiding van de lucht. Luchtstromen bewegen strak langs de cabine, over de carrosserie en op sommige plaatsen erdoorheen zodat, met behulp van diverse aerodynamische toepassingen, een ideale vormgeving ontstaat.

Bron: autozine.nl

 

Categorie
Design
Datum
24 mei 2016
om 13:00

Deel via