The Art Server

PostNL eert fotograaf Ed van der Elsken en Mozart

Unknown-1_list

De afgelopen maanden is het Nederlands Fotomuseum gestart met het restaureren van het kleurenwerk van de in 1990 overleden Ed van der Elsken. Hiermee worden zijn eerste kleurenfoto’s veiliggesteld en getoond aan het publiek. Voor PostNL was dit restauratieproject aanleiding om zijn karaktervolle kleurenfoto’s op postzegels vast te leggen.

Eddy Posthuma de Boer was jarenlang bevriend met Van der Elsken. Hij is nu gastcurator van ‘De collectie belicht’, een van de nieuwe tentoonstellingen in het Nederlands Fotomuseum. Op de tien postzegels ‘Ed van der Elsken Nederlands Fotomuseum’ staat ‘Nederland 1’, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Deze postzegels zijn te koop bij alle winkels van Bruna en via collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald.

PostNL brengt ook nieuwe reeks postzegels uit als hommage aan Mozart. In 2016 is het 250 jaar geleden dat de jonge componist Wolfgang Amadeus Mozart acht maanden in Nederland woonde. Het eerste exemplaar van het postzegelvel ‘Mozart in Nederland 1765 - 1766’ werd voorgesteld een Mozart-manifestatie in Museum Het Valkhof in Nijmegen.

Categorie
Design
Datum
25 mei 2016
om 11:52

Deel via