The Art Server

Sarah Reynders wint Wanatoeprijs 2016

Reynders

Sarah Reynders (23) is de winnares van de Wanatoeprijs 2016, de prijs voor het beste afstudeerproject van de Limburgse kunstscholen. Tom Clijsters mocht de publieksprijs in ontvangst nemen.

Voor haar sieradenproject ABJECT vond Reynders inspiratie in de taxidermie. Reynders kreeg ook de prijs voor Design en de C-mine Student Award. De jury was erg onder de indruk van het werk en de gedrevenheid van Sarah Reynders. Zij loopt ze al twee jaar stage bij een taxidermist om zich verder te bekwamen.

“Zij staken er duidelijk bovenuit", zegt Jan Boelen, artistiek directeur van kunstencentrum Z33. "Sarah Reynders heeft het potentieel voor een grote toekomst. Ze is ongelooflijk gedreven en gemotiveerd. Bovendien is ze er in geslaagd het nostalgische, wat stoffige beeld dat wij hebben van taxidermie op een frisse en intelligente manier om te zetten in sterke beelden.”

De publieksprijs ging naar Tom Clijsters, die een ergonomische kruk ontwierp uit massief eikenhout dat bewerkt werd met een lasercutter. Daarmee graveerde hij een sierlijk kruispatroon en zette hij zo een product in elkaar waar geen enkele schroef aan te pas komt.

PRIJS CULTUURPLATFORM DESIGN 2016
Cultuurplatform Design zit mee in de jury van de Wanatoeprijs, een organisatie van de Wanatoebijlage van Het Belang van Limburg. Uit alle afstudeerprojecten van de kunstopleidingen van de PXL MAD, PXL MUSIC, UHasselt Architectuur & interieurarchitectuur en LUCA School of Arts Campus C-mine worden er tien studenten genomineerd. Eén van hen is de winnaar en mag een volledige pagina in de Wanatoekrant invullen en/of vormgeven. Cultuurplatform Design reikt naast de Wanatoeprijs ook een Prijs Cultuurplatform Design uit aan één van de tien genomineerden. De prijs wordt in samenspraak met de winnaar bepaald, passend binnen de werking van het platform.

Categorie
Design
Datum
27 juni 2016
om 16:13

Deel via