The Art Server

IKEA opent museum in Zweden

Unknown

Het wereldbekende Zweedse concern IKEA heeft in Almhült een eigen museum geopend. Almhült is de gemeente waar meubelbouwer Ingvar Kamprad in 1958 zijn eerste vestiging opende van wat uitgroeide tot een wereldwijde keten van zelfbedieningswarenhuizen.

De naam IKEA is een samenstelling van de initialen (I.K.) van de sticher en de eerste letters van Elmtaryd en Agunnaryd, respectievelijk de boerderij en het dorp waar hij opgroeide.

Het nagelnieuwe, gigantisch Ikea Museum, dat zowel een permanente als een tweejaarlijkse tijdelijke tentoonstelling herbergt, beslaat 3.500 m2 en vier verdiepingen. Bezoekers lopen door tien zalen vol iconische zelfbouwmeubels, die een overzicht bieden van alle modellen die tussen 1937 en vandaag werden aangeboden. 


© Inter IKEA Systems B.V. 2016.

Categorie
Design
Datum
05 juli 2016
om 07:07

Deel via