The Art Server

Ruim 52 miljoen voor schilderij van Rubens

christies_list_list_list_list_list_list_list_list_list_list_list_list_list_list

Bij Christie’s in Londens heet het schilderij ‘Lot en zijn dochters’ van Peter Paul Rubens een recordbedrag gehaald. Een verzamelaar bood telefonisch  52,4 miljoen euro voor, de hoogste som die bij het veilinghuis in King Street ooit werd neergelegd voor een werk van Rubens.

Het schilderij, dat dateert uit 1613-1614, toont een passage uit het Bijbelse boek Genesis. Lot, een neef van Abraham, woonde met zijn twee dochters in een grot nabij het stadje Zoar. De dochters waren kinderloos en hadden geen man. Daarom besloten zij hun vader dronken te voeren en hem te verleiden tot incest. Beiden werden hierop zwanger en baarden een zoon, respectievelijk Moab, de stamvader van de Moabieten en Ben-ammi de stichter van de Ammonieten.

In 2002 werd bij Sotheby’s een andere Rubens, ‘De Kindermoord te Bethlehem’, afgehamerd 58,1 miljoen euro.


Peter Paul Rubens (1577-1640), Lot en zijn dochters, 1613-14. Foto: © Christie’s Images Limited.

 

Categorie
Veiling
Datum
09 juli 2016
om 14:15

Deel via