The Art Server

Belg nieuwe directeur bij de Appel Arts Centre

Van_Tomme_portrait2

Niels Van Tomme wordt per direct directeur van de Appel arts centre in Amsterdam. Volgens het centrum staat Van Tomme voor de verandering en vernieuwing die Appel nu nodig heeft. De nieuwe directeur heeft zich “de afgelopen jaren bewezen en onderscheiden als een creatieve denker, een onderzoekende curator en een voorloper op het snijpunt tussen kunst en maatschappij.”

Niels Van Tomme (BE, 1977) focust zich als curator, onderzoeker en criticus op de raakvlakken tussen hedendaagse cultuur, maatschappijstudies en esthetiek. Hij studeerde af als Master in Culturele Studies aan de KU Leuven en was verbonden aan het Center for Art, Design and Visual Culture van UMBC in Baltimore, waar hij academisch onderzoek omzette in toegankelijke, vaak confronterende tentoonstellingen.

Zijn tentoonstellingen en publieke programma’s werden wereldwijd gesmaakt, en voor zijn curatoriële realisaties kreeg hij eervolle beurzen en vermeldingen en artikelen in publicaties als Afterall, Artforum, Art in America, Afterimage, en The Wall Street Journal.

Van Tomme is adviserend redacteur bij Art Papers Magazine. Zijn teksten, waarin hij de relatie tussen hedendaagse kunst, literatuur en muziek tot bredere sociale en culturele contexten onderzoekt, verschijnen in uiteenlopende publicaties, waaronder Art in America, Camera Austria, Afterimage, en The Wire.

Hij publiceerde verschillende boeken en was meest recent curator van de Bucharest Biennale 7.

Bron: Appel Arts Centre - Foto: © Kunsten.be

Categorie
Mensen
Datum
12 juli 2016
om 07:07

Deel via