The Art Server

Michael Huijser gaat Het Scheepvaartmuseum leiden

hh

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam heeft Michael Huijser per 1 juli benoemd tot algemeen directeur.

Michael Huijser (1967) was eerder onder meer directeur van Het Rembrandthuis, het Zuiderzeemuseum en manager van de kunsthal Manarat al Saadivat in de Verenigde Arabische Emiraten. Ook was hij een van de initiatiefnemers van de internationale kunstbeurs Art Rotterdam.

Huijser volgt Hans Gerson op, die sinds februari 2016 de rol vervulde als interim directeur van Het Scheepvaartmuseum.

Zegt Wopke Hoekstra, voorzitter Raad van Toezicht van Het Scheepvaartmuseum: “Wij zijn zeer verheugd dat Michael Huijser de nieuwe directeur van Het Scheepvaartmuseum wordt. Met zijn inhoudelijke kennis, sociale vaardigheden en drive heeft hij alles in huis om met het museum de volgende fase in te zetten.”

Het Scheepvaartmuseum is gevestigd in 's Lands Zeemagazijn. Dit monumentale gebouw uit 1656 werd ontworpen door Daniel Stalpaert als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam. Het Zeemagazijn werd gebouwd in de Gouden Eeuw, toen Amsterdam de grootste haven ter wereld was. 

Categorie
Mensen
Datum
14 juli 2016
om 14:52

Deel via