The Art Server

Sotheby’s veilt David Bowies kunstcollectie

m

Een groot deel van de kunstcollectie van David Bowie wordt op 10 en 11 novermber eerstkoment onder de hamer gebracht bij het veilinghuis Sotheby’s in Londen. Het publiek krijgt vooraf al een voorsmaakje te zien tussen 20 juli en 9 augustus. Van 1 tot en met 10 november kan de gehele collectie bewonderd worden.

David Bowie, die begin dit jaar overleed, was naast ondermeer zanger, songwriter en acteur ook een gepassioneerd kunstverzamelaar. Onder de ongeveer 380 kunstobjecten die op de veiling bij Sotheby’s aan bod zullen komen bevinden zich ondermeer weren van kunstenaars uit de twintigste eeuw, waaronder Damien Hirst, Stanley Spencer, Patrick Caulfield, Peter Lanyon, Henry Moore, Graham Sutherland, Frank Auerbach en Marcel Duchamp. Ook outsider art, Afrikaanse kunst en Italiaans design worden aangeboden. 

Zegt Oliver Barker, voorzitter van Sotheby’s Europe in The Guaedian: “Eclectic, unscripted, understated: David Bowie’s collection offers a unique insight into the personal world of one of the 20th century’s greatest creative spirits.”

Een van de toppers waar zonder twijfel wordt naar uitgekeken is een werk van de Amerikaanse kunstenaar Jean-Michel Basquiat, dat als titel Air Power meekreeg en geschat wordt op zo’n  3,5 miljoen pond (zie onder).

Foto boven: © much.com - onder: Sotheby's

Categorie
Veiling
Datum
18 juli 2016
om 11:45

Deel via