The Art Server

CAB presenteert Jean Prouvés Huis

image002

Van 8 tot en met 14 september zal in het CAB Art Center in Brussel het Demonteerbaar huis van Jean Prouvé te zien zijn, samen met enkel meubels uit die tijd alsook een aantal videodocumentaires.

Prouvés demonteerbare huizen van 6x6 meter die in 1944 werden geproduceerd, zijn gemaakt volgens het axiale bouwprincipe dat de ontwerper rond 1939 begon uit te werken. Dankzij deze nieuwe bouwwijze is het mogelijk een structuur te creëren waarop de gestandaardiseerde afdekplaten worden geplaatst. Omdat alle elementen geprefabriceerd zijn, kan er snel een moduleerbare constructie worden geïnstalleerd, wat de afmetingen van het huis ook mogen zijn (6x6, 6x8, 8x8…).

 Jean Prouvé (Nancy, 1901 – 1984) was een Frans autodidactisch architect, en meubel- en industrieel ontwerper. Hij paste productietechnologie toe in de architectuur, zonder esthetische kwaliteiten verloren te laten gaan. Zijn ontwerpkwaliteiten bleven niet beperkt tot een discipline, maar bracht hij tot uiting in architectonisch, industrieel, constructie- en meubelontwerp. 

Het CAB zal van 25 oktober tot 26 november, twee kunstenaars, Athanasios Argianos en Haroon Mirza, uitnodigen om elk een specifiek project voor te stellen dat verband houdt met het huis, het hele œuvre van Jean Prouvé en de architectuur in het algemeen. 


© CAB

Categorie
Design
Datum
01 augustus 2016
om 18:08

Deel via