The Art Server

Leonard Cohen eert voormalige muze

c

Marianne Ihlen is afgelopen week in Noorwegen op 81-jarige leeftijd overleden. Leonard Cohen schreef over hun zeven jaar durende liefde in zijn songs ‘So Long, Marianne’, ‘Bird on a Wire’ en "Hey, that’s no way to say goodbye".

De nu 81-jarige Canadees, die Ihlen ooit ontmoette op het Griekse eiland Hydra, kreeg, voor zijn voormalige minnares en muze stierf, bericht van haar nakende dood via Jan Christian Mollenstad, een vriend en documentairemaker. Cohen schreef Ihlen daarop een brief die haar door Mollenstad werd voorgelezen. Daarin stelde de bard ondermeer“… well, Marianne it's come to this time when we are really so old and our bodies are falling apart and I think I will follow you very soon’.

Op Cohens Facebookpagina stond te lezen: “The death last week of Marianne Ihlen, the woman immortalized in So Long, Marianne, has evoked an overwhelming response from those who knew Marianne well, those who knew her only as Leonard Cohen’s muse, and even those who previously didn’t know there was a real Marianne” 


Marianne Ihlen in betere tijden © Leonardcohensfiles foto boven: eveningstandard

Categorie
Mensen
Datum
09 augustus 2016
om 14:27

Deel via