The Art Server

Fotograaf en schrijver Thomas Steinbeck overleden

Srk

De Amerikaanse fotograaf Thomas Steinbeck is op 72-jarige leeftijd overleden in Santa Barbara, een stad in de staat California.

Geboren in 1944 in Manhattan, New York, als oudste zoon van de beroemde Nobelprijswinnaar John Steinbeck, maakte Thomas (‘Thom’) naam als scenario- en romanschrijver. Hij was ook een gepassioneerd fotograaf en dito journalist.

Samen met zijn vader en jongere broer reisde hij door Europe en deed Griekenland aan en bezocht Noord-Afrika.  Later volgde hij les aan het Chouinard Art Institute en studeerde hij aan de UCLA School of Theater, Film and Television. Hij deed dienst in Viëtnam waar hij ooit liet optekenen: "we had a fantasy that somehow we could take the photograph that could stop the war". Toen zijn dienstplicht er op zat, keerde hij terug naar Viëtnam, Laos, en Cambodja, deze keer als journalist en fotograaf.

Terug in de VS werkte hij mee aan documentaires en film- en televisieprpjecten waaronder Dubious Battle, The Pearl en Travels With Charley.

Hij publiceerde zijn eerste boek op zijn 58ste:' Down to a Soundless Sea' (2002), een reeks korte verhalen, uitgegeven door Random House, vertaald in zeven talen en geprezen door Oprah's Book Club. In 2010 bracht Simon & Schuster zijn eerste roman uit ' In the Shadow of the Cypress', gevolgd door 'Silver Lotus', in 2011 bij Counterpoint Press.

Naast het schrijven van romans was Steinbeck ook docent Amerikaanse literatuur en leidde hij workshops Creatief Schrijven.

 

Categorie
Mensen
Datum
13 augustus 2016
om 11:18

Deel via