The Art Server

Anke Bangma artistiek leider TENT Rotterdam

a

Per 1 oktober wordt Anke Bangma de nieuwe artistiek leider van TENT Rotterdam. Als curator hedendaagse kunst werkte zij de afgelopen jaren bij het Tropenmuseum in Amsterdam. Daarvoor was zij verbonden aan onder meer het Piet Zwart Institute en Witte de With Center for Contemporary Art, beide in Rotterdam.

TENT Rotterdam is een platform voor hedendaagse kunst in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld eromheen gebeurt, en richt zich via een uiteenlopende programmering op relevante ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst. TENT is een van de vier programma’s van CBK Rotterdam, het centrale adres in Rotterdam dat beeldende kunst, de stad, kunstenaars en publiek met elkaar in contact brengt.

Zegt Bangma over haar aanstelling bij TENT: “…De grensverleggende benaderingen en sociale betrokkenheid onder Rotterdamse kunstenaars zijn altijd een bron van inspiratie voor mij geweest. TENT kan artistiek experiment stimuleren en actuele ontwikkelingen laten zien tegen de achtergrond van een stad die in veel opzichten een spiegel is van onze tijd….  


Bron en foto: TENT Rotterdam

Categorie
Mensen
Datum
04 september 2016
om 15:41

Deel via