The Art Server

Te koop: as van Truman Capote

al

Zo’n 33 jaar na de dood van de Amerikaanse schrijver Truman Capote, gaat diens as op 24 september onder de hamer bij Julien's Auctions in Los Angeles.

Capotes relict, dat zich in een kartonnen doos zou bevinden, maakt deel uit van de nalatentschap van Joanna Carson, weduwe van komiek Johnny Carson en vriendin van de schrijver.

Truman García Capote werd geboren in 1924 in New Orleans. Hij overleed in 1984 op 59-jarige leeftijd in Los Angeles. Hij schreef fictie, non-fictie, korte verhalen en theaterstukken. Zijn bekendste werken zijn In Cold Blood (1966) en de novelle Breakfast at Tiffany's (1958). Van zijn werken zijn ten minste twintig films en televisieseries gemaakt.

Verwacht wordt dat de opbengst tussen de 4.000 en 6.000 dollar zal bedragen. Darren Julien van het veilinghuis verklaarde aan de Gaurdian: "With some celebrities this wouldn't be tasteful, but I know 100% he would love it”. 

Foto: alchetron.com

Categorie
Veiling
Datum
09 september 2016
om 14:30

Deel via