The Art Server

Nicholas Serota stapt op bij Tate Gallery

tt

Na haast drie decennia verlaat  Nicholas Serota de Tate galleries. Vanaf januari wordt de 63-jarige Sir Nicholas voorzitter van de  Arts Council England.

Serota wordt opgevolgd door Sir Peter Bazalgette, die de Arts Council England sedert 2012 leidt, en ondermeer ook voorzitter was van de English National Opera de televisiemaatschappij Enedmol in het VK mee oprichtte en momenteel ITV bestuurt.

Het Tate-concern is een netwerk van 4 musea in Engeland: Tate Britain (1897), Tate Liverpool (1988), Tate St Ives (1993) en Tate Modern (2000). De Tate-organisatie beschikt tevens over een online website: Tate Online (1998).

De Tate Gallery verleent jaarlijks de Turner Prize aan een Britse kunstenaar onder de vijftig jaar.

Foto: © Tate

Categorie
Mensen
Datum
10 september 2016
om 10:15

Deel via