The Art Server

Kristl Strubbe weg bij Herita

S

Algemeen directeur Kristl Strubbe van erfgoedorganisatie Herita heeft haar afscheid aangekondingd na vier jaar leiderschap.

Herita organiseerde afgelopen weekend nog met groot succes de 28ste Open Monumentendag in Vlaanderen. 36.000 Vlamingen zijn lid van Herita een aantal dat aantal snel groeit. Het Netwerk Open Monumenten telt vele erfgoedsites als partner en wordt zo de Vlaamse National Trust.

Kristl Strubbe werd geboren in 1973 in Mechelen. Ze studeerde journalistiek, werkte een tijd lang voor VTM als nieuwslezer, verhuisde later naar de nieuwsredactie van Studio Brussel en presenteerde het nieuws op RTV en AVS. Daarna maakte ze  drie jaar lang reportages voor VTM en presenteerte er Het Nieuws. Later schreef ze ook voor De Morgen. In 2004 werd ze woordvoerder van Open VLD-er Bart Somers en stapte in de politiek.

Begin 2013 ging ze dan aan de slag bij Herita. Wie haar opvolger wordt is nog niet bekend.

Foto: © Herita

Categorie
Mensen
Datum
14 september 2016
om 07:07

Deel via