The Art Server

Britten eren Agatha Christie op postzegels

Unknown

De Royal Mail, de Britse post zeg maar, heeft een serie van zes postzegels uitgegeven als hommage aan Agatha Chirstie, de beroemde Engelse schrijfster van detectieveverhalen.

Agatha Christie, geboren in Torquai in 1890, was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken werden in ten minste 108 talen vertaald, en er werden ruim 4 miljard exemplaren van haar boeken verkocht. Haar totale oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen. Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot en Miss Marple. Agatha Christie overleed in 1976 in Wallingford, Oxofordshire.

De zesdelige reeks omvat volgende klassiekers van de Queen of Crime:

The Mysterious Affair at Styles

The Murder of Roger Ackroyd

Murder on the Orient Express

The Body in the Library

A Murder is Announced

Then There Were None


Foto: © Agatha Christie Special Stamps by Royal Mail via postal museum

Categorie
Design
Datum
26 september 2016
om 07:07

Deel via