The Art Server

Vincent van Duysen ‘designer van het jaar’ 2016

v

De 54-jarige architect en ontwerper Vincent van Duysen is uitgeroepen tot  Belgische ‘designer van het jaar’ 2016. De onderscheiding is een initiatief van de Biënnale Interieur en Knack Weekend/Le Vif Weekend.

Van Duysen is afkomstig uit het Oost-Vlaamse Lokeren. Op zijn palmares prijken klanten als Fantini, Flos, When Objects Work, Tribun, Paola Lenti, het Belgische Bulo en Obumex. Onlangs werd hij benoemd tot creatief directeur bij Molteni & C. een bedrijf dat een lange traditie jeeft op het gebied van design meubels.

Enkele van zijn verwezenlijkingen zijn ondermeer kantoren van Tonickx in Kortrijk, het Youth Hostel in Antwerpen, de Alexander Wang flagship store in Londen alsook een aantal woningbouwprojecten in binnen- en buitenland. Ook richtte hij winkels in onder andere voor Calvin Klein Jeans, La Rinascente, Alexander Wang en Aesop.

De 'Design van het jaar'-prijs, die wordt ondersteund door Bozar, het Design museum Gent en het Centre d'innovation et de design in Grand-Hornu, zal worden uitgereikt tijdens de openingsplechigheid van de Biënnale Interieur op 14 oktober.

Van Duysen is de elfde ‘designer van het jaar.’ Eerder kregen de volgende ontwerpers de prijs: Alain Berteau, Nedda El-Asmar, Stefan Schöning, Sylvain Willenz, Bram Boo, Nathalie Dewez, Alain Gilles, Jean-François D’Or, Marina Bautier en Muller Van Severen.

Foto: © Vincenvanduysen.com

Categorie
Design
Datum
01 oktober 2016
om 07:07

Deel via