The Art Server

8ste Triënnale voor Vormgeving in Gent

Unknown

​Op 18 november opent in Design museum Gent Hands on Design, de 8ste Triënnale voor Vormgeving. De tentoonstelling Hands on Design toont objecten ontworpen en gemaakt vanuit de innovatieve kracht van ambachtelijk denken. Ze focust op hoogwaardig vakmanschap, dat in veel objecten aanwezig is, maar vaak onzichtbaar.

In de expo wordt dat onzichtbare, zichtbaar gemaakt. In het voorafgaand proces – van ontwerptekening, over computermodel, prototype tot eindproduct – is de menselijke hand aanwezig.

Voorafgaand aan de opening organiseren Design Vlaanderen en het Design museum Gent een lezingennamiddag rond het thema van de tentoonstelling. Johan Valcke, Alberto Alessi, Glenn Adamson, Louise Allen en Cathérine Willems geven hun visie op het belang van vakmanschap en 'hands on' vandaag.

Categorie
Design
Datum
05 oktober 2016
om 10:56

Deel via