The Art Server

Stevent ‘La meule’ van Monet af op nieuw record?

christies_list_list_list_list_list_list_list_list_list_list_list_list_list_list_list

Op 16 november heeft bij Christie’s in New York een veiling plaats van  impessionistische en moderne kunst afkomstig uit een belangrijke Amerikaanse collectie. Een van de hoogtepunten die avond is het schilderij ‘De hooiberg’, een van de schilderijen van Claude Monet.

De Franse schilder maakte diverse schilderijen van hooibergen in Giverny. Hij schilderde ze vanuit diverse standpunten en onder verschillende weersomstandigheden. De schilderijen dateren uit 1890 en de lente en de oogsttijd van 1891.

De serie staat bekend om haar thematische gebruik van herhaling om verschillen in de waarneming van het licht te laten zien op verschillende tijdstippen op een dag en tijdens verschillende seizoenen en weertypes. De serie wordt beschouwd als een van de meest opmerkelijke werken van Monet.

“Meule” zal eerst te zien zijn in Hong Kong (17-19 oktober), waarna het naar het schilderij richting Christie’s Londen reist om uiteindelijk in Rockefeller Center gepresenteerd te worden vanaf 5 november. 


Claude Monet (1840-1926), Meule (72.7 x 92.1 cm.) Painted in 1891. © Christie’s Images Limited 2016.

Categorie
Veiling
Datum
16 oktober 2016
om 07:07

Deel via