The Art Server

Phillips veilt Diego Rivera’s Portret van Marevna

Unknown

Op 22 november wordt bij het New Yorks veilinghuis Philips een uitzonderlijk werk onder de hamer gebracht van Diego Rivera, de Mexicaanse muralist, tevens grondlegger en ontwerper van het Anahuacallimuseum en echtenoot van Frida Kahlo.

Het gaat om ‘Portrait of Marevna’, een cubistisch schilderij dat dateert uit 1916. De belangstelling voor dit werk zal uitzonderlijk groot zijn; menig internationaal verzamelaar of museum zal hopen het aan zijn of haar collectie te kunnen toevoegen.

Marevna staat voor Marie Bronislava Vorobyeva-Stebelska een in Rusland geboren cubististische kunstenares (1892 – 1984). Ze stond erom bekend cubistiscbe elementen te mixen met het pointillisme. Aan haar haar relatie met Diego Rivera in Paris hield ze een dochter over, Marika Rivera (1919-2010) die naam verwierf als professioneel danseres en filmactrice.

‘Portrait of Marevna’ werd ooit aangekocht door Alice Warner Garrett, de echtgenote van John W. Garrett, een Amerikaans diplomaan die in Parijs gestationeerd was. In 1952werd het werk geschonken aan de Johns Hopkins University in Baltimore Maryland.


Diego Rivera (1886 - 1957), Portrait of Marevna, 1916. Estimate: $800,000-1,200,000. © Philips

Categorie
Veiling
Datum
26 oktober 2016
om 10:55

Deel via