The Art Server

Erwin Olaf fotografeert op zijn Rodins

Unknown

Fotograaf Erwin Olaf heeft in opdracht van het Groninger Museum een serie foto’s gemaakt van Het Nationale Ballet. De serie, geïnspireerd op de beroemde beelden van Auguste Rodin, is vanaf 19 november in het museum te zien.

Negen werken zijn aangekocht door het museum. De foto’s zijn ook te bewonderen in de nieuwe editie van het Groninger Museum Magazine.  Het Groninger Museum werkt al geruime tijd samen met Erwin Olaf. Zo was in 2003 zijn solotentoonstelling Silver te zien. Het museum bezit belangrijk werk van Olaf. De nieuwe serie vormt hierop een prachtige aanvulling. 

De samenwerking komt aan bod tijdens het randprogramma van de tentoonstelling Rodin – Genius at Work. Op vrijdag 28 april 2017 geeft Erwin Olaf een toelichting op de foto’s tijdens de Groninger Museum Vrijdagavond.

Rachel Beaujean, hoofd artistieke staf van Het Nationale Ballet, wordt op vrijdag 13 januari 2017 geïnterviewd door Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum. 

Erwin Olaf (°1959, Hilversum) woont en werkt sinds begin jaren ‘80 als fotograaf en filmmaker in Amsterdam. Op zijn palmares staat ondermeer de ontwerpen van de Nederlandse Euromunten, en de cammpagnebeelden van het Nederlands Nationaal Ballet voor 

Hij kwam  deze week ook al in het nieuws omdat hij de nieuwe Nederlandse Euromunten heeft ontworpen.  Eerder dit jaar maakte hij de campagnebeelden van het Nationaal Ballet voor ondermeer Don Quichot, The Sleeping Beauty en Fairy Tales,

Olaf kwam een tijd geleden in het nieuws toen hij nieuwe Nederlandse Euromunten mocht ontwerpen.  Eerder dit jaar maakte hij de campagnebeelden van het Nationaal Ballet voor ondermeer Don Quichot, The Sleeping Beauty en Fairy Tales. In 2013 werd hij door de Stichting Kunstweek uitgeroepen tot Kunstenaar van het Jaar. Vorig jaar deelde Boekblad mee dat hij aan de verfilming werkt  van het historische boek 'Een schitterend gebrek' van schrijver Arthur Japin. 


© The Thinker, After Rodin, Erwin Olaf. Bron: Groninger Museum

Categorie
Fotografie
Datum
12 november 2016
om 14:34

Deel via