The Art Server

Claudio Rasano wint Taylor Wessing Photographic Portrait Prize

t

De Zwitsers-Italiaanse fotograaf Claudio Rasano is tot winnaar uitgeroepen van de Taylor Wessing Photographic Portrait Prize 2016 met zijn portret van een Johannesburgse schooljongen. Dat meldde de National Portrait Gallery. Aan de onderscheiding is een geldbedrag van 15.000 Britse pond verbonden.

Het winnend portret maakt deel uit van  Rasano’s serie ‘Similar Uniforms We Refuse to Compare’. Hij nam de foto’s afgelopen maand februari in de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg. Zijn model was de 19 jaar oude Katlehong Matsenen.

Zegt Rasano: “Children themselves have been known to rebel against uniforms, especially as they approach the awkward age characterised by the need to fit in and the desire to stand out, all at the same time. Some experts too have spoken against school uniforms on the grounds that they suppress individuality and diversity.

Claudio Rasano werd geboren in 1970 in de Zwitserse stad Basel. Zijn werk wordt internationaal geprezen en was ook al te zien op de Taylor Wessing Photographic Portrait Prize in 2011 en 2013 alsook op verschillende tentoonstellingen.

De tweede prijs ging naar Joni Sternbach, de derde naar Kovi Konowiecki. In totaal dienden 1842 fotografen hun kandidatuur in.


Winnende foto - © Claudio Rasano

Categorie
Fotografie
Datum
18 november 2016
om 07:07

Deel via