The Art Server

15e-eeuws graduale wacht op koper

r

Op zaterdag 26 november aanstaande wordt in het Brusselse veilinghuis "The Romantic Agony" een ruim vijfhonderd jaar oud manuscript met Gregoriaanse kerkgezangen geveild.

Het boekwerk, dat 21 kilogram weegt, 175 pagina’s muziek telt, en twaalf prachtige miniaturen bevat, is uitzonderlijk goed geconserveerd. Het blijkt afkomstig te zijn uit een Belgische privé-collectie. De eerste eigenaar mogelijk een mecenas zijn uit de omgeving van het Franse Hof die het liet maken in een abdij of een convent.

Wie het graduale, die geschat wordt op minstens 60.000 euro, wil gaan bewonderen kan nog terecht bij "The Romantic Agony" van 21 tot en met 24 november op het nummer 38-40 van de Aquaductstraat in Brussel 1060.
 


© "The Romantic Agony"

Categorie
Veiling
Datum
21 november 2016
om 07:07

Deel via