The Art Server

Fotograaf David Hamilton overleden

d

De Britse fotograaf en filmregisseur David Hamilton is op 83-jarige leeftijd overleden Parijs. Hij werd bekend door zijn portretten van schaars geklede jonge meisjes in een vaal dromerige, romantisch aandoende setting.

Hamilton groeide op in Londen. Hij werkte als grafisch ontwerper voor het vrouwenblad ELLE en later voor het Londense blad Queen als art director. Toen hij commerciële foto's begon te maken in een hij zijn s korrelige stijl hanteerde werd zijn werkt in diverse toonaangevende bladen gepubliceerd.Tegen het einde van de jaren '60 had Hamilton een kenmerkende stijl ontwikkeld en haalden zijn fotoboeken gigantische oplages.

Daarnaast regisseerde hij vijf speelfilms, waarvan Bilitis uit 1977 met de Amerikaanse actrice Patricia D'Arbanville en muziek van Francis Lai, goed was voor overvolle zalen. Ondertussen bleef hij in magazines publiceren en stelde hij tentoon in tal van galeries. Zijn soft focus-stijl kwam rond 2003 weer in de mode dank zij Vogue, ELLE en andere modebladen, waarop zijn werk opnieuw begon te scoren.  In 2006 verschenen twee nieuwe boeken: David Hamilton, een collectie foto's met onderschriften, en Erotic Tales, met een aantal korte verhalen zijn hand.

Ooit schreef de Guardian dat Hamiltons foto's lange tijd een voorname rol gespeeld hebben in het debat over wat als kunst en wat als pornografie moet worden opgevat. In 2016 werd hij beschuldigd van verkrachting, iets wat hij ten stelligste ontkende.


© Aurum Press = foto: youtube

Categorie
Fotografie
Datum
25 november 2016
om 23:17

Deel via