The Art Server

Prada opent fotogalerie in Milaan

Unknown

De Prade Foundation focust op fotografie in de Italiaanse modestad Milaan. Het nieuwe galerie die volgende maand haar deuren opent, situeert zich in de Galleria Vittorio Emanuele II, de oudste ‘shopping arcade’ van de stad, die dateert van 1877. en waarin het modehuis in 1913 de eerste winkel opende.

De nieuwe ruimte die de naam “Osservatorio” meekreeg, situeert zich tegenover de plek waar de grootvader van de huidige eigenaar van het modehuis Miuccia Prada in 1913 zijn eerste winkel opende.

Een persvoorlichter van Prade verwoordde het als volgt; “Osservatorio will be a place where trends and expressions in contemporary photography are explored, investigating the constant evolution of this medium,” according to a project statement. The works exhibited will not be part of the Prada Collection, a spokesman says, adding that the future programme will be announced early next year.

De openiningsshow, die loopt van 21 december van dit jaar tot en met 12 maart 2017, kreeg als titel ‘Give Me Yesterday’. Veertien bekende Italiaanse en internationale kunstenaars waaronder Ryan McGinley, Joanna Piotrowska en Melanie Bonajo zullen er hun opwachting maken.

 

 

Categorie
Fotografie
Datum
29 november 2016
om 15:55

Deel via