The Art Server

Christie’s veilt onbekende Mondriaan

Unknown

Het veilinghuis Christie’s in Amsterdam brengt op 13 december eerstkomend een onlangs opgedoken, onbekende aquarel onder de hamer die als titel ‘Landschap bij Arnhem’  meekreeg en waarvan de waard op 120.000 à 180.000 euro wordt geschat.

Het figuratieve werk, dat dateert van rond 1903 en naar verluidt niet in een catalogus voorkwam, is afkomstig is uit een Nederlandse privécollectie. Op het blauwgroene landschap dat zich zou situeren in de omgeving waar de  familie Mondriaan toentertijd verblijf hield, is ondermeer de toren van de Sint-Eusebiuskerk in Arnhem te zien. 


Piet Mondrian (1872-1944) 
Landscape near Arnhem
signed 'Piet Mondriaan' : 
pencil, watercolor and gouache on paper 
53.5 x 71.5 cm.
© Cristie's 

 

 

Categorie
Veiling
Datum
10 december 2016
om 07:07

Deel via